Macaristan vizesi

Macaristan Vizesi

Macaristan özellikle Türklere benzeyen insanları ile, sıcak kanlı ve tarihi atmosferi ile her yıl bir çok turist ve öğrenciyi kendisine çekmektedir. Tuna nehrinin iki yakasında kurulu olan Macaristan`ın başkenti Budapeşte, tam anlamıyla bir kültür, sanat ve romantizm kentidir. Osmanlı`dan da izler taşıyan kent, görkemli yapıları, müzeleri, kaplıcaları ve kafeleri ile eşi bulunmaz bir deneyim yaşamanızı sağlayacaktır. Nispeten küçük olmasına rağmen kültürel ve tarihsel zenginlikleri bakımından oldukça büyük olan kent, Tuna nehrinin iki yakasına kurulu olması ve sahip olduğu tarihi değerleri ile Avrupa`nın önemli başkentlerinden biri haline gelmiştir. Macaristan 'ın para birimi Florint. Resmi dili ise Macarca dır.
Macaristan vizesi için gerekecek evrakların listesi, macaristan konsolosluğunun Ankara ve Istanbuldaki adresi ve telefonlarını, ve Macaristan vize danışmanlığı hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgileri aşağıda bilgilerinize sunuyoruz. Macaristan bir schengen ülkesi olduğu için prosedürleri ufak değişiklikler içerse de yine de büyük ölçüde schengen vizesi dahilinde düşünülebilir. Bu vize türü ise, gayet teferruatlı ve detaylı olarak yapılması gereken işlemler içermektedir. Sizlere bu konuda danışmanlık hizmeti almanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Eğer bizi seçer ve bizden bu hizmeti almak isterseniz, Ankara Ofisimiz için ; 312 466 61 00, İstanbul Ofisimiz için 212 293 72 00 numaralı telefonlarımızdan bize her zaman ulaşabilirsiniz. Ya da dilerseniz iletişim bölümümüzde bulunan diğer gsm numaralarından ya da direkt iletişim formumuzu doldurarak ta bizimle temasa geçebilirsiniz. Konusunda uzman ve özellikle Macaristan Vizesi ile ilgilenen bir vize danışmanımız size dönecek ve sorularınızı cevaplayacaktır.

Macaristan Vizesi işlemleri

Macaristan vize başvurusu (İşverenler için evraklar)

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Macaristan konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Vergi Levhasının Fotokopisi
  • İmza sirküleri Fotokopisi
  • Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  • Hesap Cüzdanlarının (şirkete ve/veya şahısa) Fotokopisi
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
  • Kredi Kartları Fotokopisi
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Macaristan daki Firmadan Davetiye
    ( Macaristan'dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerinin ise Macaristan konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  • 2 Resim ( Resmin, arka fonu beyaz, yeni çekilmiş olması gerekmektedir )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30,000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Macaristan Vizesi (Bordrolu çalışanlar için evraklar)

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Macaristan konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
  • Son üç aylık bordro fotokopisi
  • Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Macaristan daki Firmadan Davetiye
    ( Macaristan dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Macaristan konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir. )
  • 2 Resim ( Resmin, arka fonu beyaz, yeni çekilmiş olması gerekmektedir )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30,000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Macaristan vize başvurusu (Öğrenciler için gereken evraklar)

  • Macaristan Konsolosluğu vize departmanına hitaben dilekçe
  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise, anne ve babadan Macaristan'a seyahat edebilmesi için muvafakatname
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise, işveren vizesi bölümünde belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • 2 Resim ( Resmin, arka fonu beyaz, yeni çekilmiş olması gerekmektedir )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30,000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Anne veya Babanın geçerli yada eski Macaristan vize si varsa fotokopileri

Macaristan Vizesi (Ev Hanımı bayanlar için)

  • Macaristan konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • 2 Resim ( Resmin, arka fonu beyaz, yeni çekilmiş olması gerekmektedir )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30,000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Eşinin geçerli yada eski Macaristan vizesi varsa fotokopileri

Macaristan vize başvurusu (Emekliler için)

  • Macaristan Konsolosluğu vize departmanına hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
  • 2 Resim ( Resmin, arka fonu beyaz, yeni çekilmiş olması gerekmektedir )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30,000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Bütün bu işlemlerle uğraşmak istemiyorsanız. vize danışma bölümümüz için tıklayın.

macaristan vize işlemleri

Macaristan Vizesi işlemleri

Macaristan Vizesi işlemleri ile kişisel olarak uğraşmak ve bunların, yukarıda da görüldüğü gibi, bir çok prosedürünü en baştan öğrenmek, ve bunları tamamlamak gayet sıkıcı bir iştir. Özellikle daha önce böyle bir tecrübeniz yok sa, yanlış yapma ve kendinizi tekrarlama ihtimaliniz de oldukça yüksektir. O nedenle size, konusunda uzman bir danışmanlık şirketi kullanmanızı kesinlikle öneriyoruz. Vize danışmanlık hizmetimiz ile ilgili tüm detaylar için lütfen tıklayınız, ya da bire bir konuşmak için iletişim sayfamıza buraya tıklayarak ulaşınız. Sizlere hizmetlerimizle yardımcı olmak bizi memnun edecektir.